Välkommen till Grit Academy

Vår filosofi är enkel:
det krävs arbete för att nå resultat och mål

Välkommen till Grit Academy

Vår filosofi är enkel: det krävs arbete för att nå resultat och mål

Välkommen till Grit Academy

Vår filosofi är enkel: det krävs arbete för att nå resultat och mål

Våra kärnvärden

Personlig utveckling

Vi tror på var individs inneboende potential

Engagemang

Vi och du bryr dig om din utveckling

Professionalism

Med pedagogik och kunskap främjar vi rätt kompetenser

Grit

Med framåtanda och ihärdighet når vi framgång

Personlig utveckling

Vi tror på var individs inneboende potential

Engagemang

Vi och du bryr dig om din utveckling

Professionalism

Med pedagogik och kunskap främjar vi rätt kompetenser

Grit

Med framåtanda och ihärdighet når vi framgång

Hur det började

Allt började egentligen med frågan: vilka kommer längst, och varför? Det var Grit Academys rektor och grundare, Eric Badeur, som ställde sig själv frågan utifrån sin bakgrund som behörig pedagog och civilekonom med inriktning på bland annat organisation och ledarskap, samt mångårig erfarenhet inom att arbeta inom yrkeshögskolan som utbildare, utbildningsledare, kursutvecklare, kvalitetssäkrare såväl som medlem i ledningsgrupper.

Med detta i bagaget samt fördjupade studier för beteende- och arbetsvetenskap identifierade Eric ett perspektiv som idrotten sedan länge anammat, men som utbildningsväsendet inte verkade lyfta fram alls: vikten av beteende och attityd för utveckling och framgång. I samtal med arbetslivet kom det fram att rekryterare har svårt att hitta personer lämpliga för positioner, inte bara på grund av kompetensbrist på arbetsmarknaden utan för att personer inte har den attityd som arbetslivet söker.

Det finns ett ord för vad som anses saknas hos personer som söker jobb: grit. Ihärdighet. Att inte ge upp. Därför heter vi Grit Academy. Vi är en växande yrkeshögskola med visionen att bli en ledande akademi som till skillnad från andra traditionella institutioner förenar kunskap med beteende. Allt för att optimera människors lärande och personliga utveckling.

Grit Academys värderingar och arbetssätt bygger på ett genuint intresse av att få människor att växa och en stark tro på att alla människor har outnyttjad potential och att vi med rätt stöd kan nå högre mål än vad vi själva tror. Grit Academys första utbildning var B2B-säljare och startade 2018. År 2019 växte vi med utbildningarna Javautvecklare och Strategisk inköpare, och höstterminen 2021 startar två ytterligare utbildningar, Webbutvecklare inriktning e-handel och Front end webbutvecklare.

grit academy

”Efter över 15 år som utbildare är jag fast övertygad om att talang är överskattat. De personer som har ansträngt sig mest kommer längst, i längden. Jag skulle vilja påstå att de personer som säger att de inte har en talang flyr att ta ansvar för att utveckla sin enorma potential.”
Eric Badeur, grundare och rektor av Grit Academy

Identitet

Vi är inget utbildningsföretag utan ett utvecklingsföretag. Vi kombinerar kunskap, pedagogik och beteende för att utveckla människor med ambition och potential till att bli kompetenta yrkesmänniskor med eget driv.

Mission

Vi utvecklar människor med ambition och potential till drivna och kompetenta yrkesmänniskor

Vision

Vi strävar efter att bli en ledande akademi som förenar kunskap med beteende. Allt för att optimera människors lärande och personliga utveckling

Vad vi erbjuder

Hos oss på Grit Academy får du yrkeskompetens och en examen. Vi erbjuder utbildning och personlig utveckling där du får redskap och kunskap för framgång. Våra utbildningar är baserade på beprövande metoder och erfarenheter samt skräddarsydda efter arbetslivets behov. Vi söker Dig som är redo att gå den extra milen för att investera i din utveckling och framtid och nå dina mål. Är du redo?

Vad är Grit?

Grit är ett begrepp, myntat av den amerikanska forskaren och psykologen Angela Duckworth, som översätts till karaktärsstyrka på svenska. Det handlar om att talang och gener ofta är överskattat. Istället tittar man på vilka typer av beteenden som är framgångsrika i ett utvecklingsperspektiv.
Det är den senaste forskningen inom detta fält som ligger till grund för Grit Academys pedagogiska idé. Att inte ge upp, att kunna hantera nederlag, att sträva efter att lyckas är alla exempel på centrala delar i vad grit innebär.

Läs mer