Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar

FAQ

Funderar du på att börja studera på Grit Academy? Här har vi listat de vanligaste frågorna som vi får gällande att läsa på yrkeshögskola och på Grit Academy. Om du har en fråga som inte finns här, tveka inte att höra av dig till oss.

Att studera på Yrkeshögskola

Yrkeshögskolans främsta syfte är att erbjuda utbildning som leder till arbete. Man utgår alltså från arbetslivets behov när man utformar utbildningar för yrkeshögskolan, och anpassar innehållet i nära samverkan med individer från arbetslivet. Målet är att du som studerande ska ha bästa möjliga förutsättningar för att snabbt komma ut i arbetslivet efter examen.

LIA – eller Lärande i Arbete – är Yrkeshögskolans praktik. LIA-perioden ger den studerande goda möjligheter att använda och utveckla kunskaper som man erhållit under utbildningens gång. Det är också en viktig del i att bygga upp ett professionellt kontaktnätverk, då många studerande på yrkeshögskolan blir anställda hos företag där de haft sin LIA-period.

Våra utbildningar är skräddarsydda för att bemöta efterfrågan på arbetsmarknaden. Allt fler arbetsgivare söker personer med eftergymnasial och högre utbildning, och efterfrågan på personer med YH-utbildning har också ökat. Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) släpper rapporter varje år med ny statistik, vilket kontinuerligt visar att mer än 90% av studerande har jobb inom ett år efter avslutad yrkesutbildning, och över hälften har fått jobb där de haft sin praktik (Lärande I Arbete).

Grit Academy

Grit Academy är en yrkeshögskola i Malmö, Helsingborg och Linköping med fokus på pedagogiskt lärande, kunskap och personlig utveckling. Ledordet för oss är grit, det vill säga karaktärsstyrka, målmedvetenhet och förmågan att inte ge upp. Våra utbildningar siktar alltså inte bara på att ge dig högt efterfrågade kompetenser så att du snabbt kan komma ut i arbetslivet, vi vill även främja din inre drivkraft genom vårt fokus på personlig utveckling.

Här hjälper vi dig att sikta högre och nå längre – och banar vägen till framgång.

Du skickar in ansökan med gymnasiebetyg och/eller reell kompetens via vår hemsida – se ”Ansök nu” på respektive utbildningssida. Efter att du skickat in din ansökan får du mer information om när antagningsbeskedet kommer. Om du behöver komplettera med något kommer du att bli meddelad om detta, och vi rekommenderar att komplettera så fort som möjligt innan sista kompletteringsdag. Därefter sker ett urval baserat på betyg och urvalsprov. Om du blir antagen – tänk då på att det är viktigt att du tackar ja för att behålla din plats.

Behörigheten varierar beroende på vilken utbildning det gäller. För att ta reda på eventuella behörighetskrav, gå in på den utbildningssida du är intresserad av i vår meny. Du kan sedan klicka på rubriken ”Behörig till utbildningen” som finns på sidan för att läsa mer om behörighet, samt på rubriken under för att läsa mer om hur du söker på reell kompetens eller fri kvot. Vi erbjuder även preparandkurser löpande om du saknar betyg i programmering 1, engelska 6 eller matematik 2. Kontakta oss för frågor om preparandkurser genom att klicka här.

Det går att göra en sen anmälan till våra utbildningar om det finns platser kvar, även om terminen redan har börjat. Skicka in en sen ansökan via utbildningssidan så tar vi kontakt med dig.

Våra utbildningar ges på heltid, det vill säga måndag till fredag. Detta inkluderar schemalagd undervisning varierat med grupparbeten och självstudier. Vi brukar därför avråda från annat arbete under veckorna då den tiden behövs för att man ska kunna ta åt sig av innehållet och inte känna sig överväldigad under utbildningens gång. Önskar man arbeta på helgen däremot är detta upp till var och en.

Nej, våra utbildningar är kostnadsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Grit Academy ligger centralt i både Malmö, Helsingborg och Linköping (mer information kommer upp inom kort). Vår lokal i Malmö finns på Ledebursgatan 5, 211 55, med gångavstånd från Triangeln och i nära anslutning till buss.

Det går alltid att maila oss på admin@gritacademy.se. Har du en specifik fråga kan du hitta fler kontaktuppgifter på vår kontaktsida.

Våra utbildningar

Vi har följande aktuella utbildningar:
B2B-säljare (Malmö)
Javautvecklare (Malmö)
Front end webbutvecklare (Malmö)
Professionell klippare (Malmö)
Webbutvecklare inriktning e-handel (Malmö)
Backend webbutvecklare (Linköping)
Account manager (Helsingborg)

För att läsa mer om en utbildning och dess innehåll, se den länkade utbildningssidan. Här finns också information om terminsstart och behörighet.

Grit Games är en del av Grit Academy Malmö, med utbildningar som inriktar sig åt spelindustrin. Här har vi följande aktuella utbildningar:

För att läsa mer om en utbildning och dess innehåll, se den länkade utbildningssidan. Här finns också information om terminsstart och behörighet.

Kontakt

Vill du veta mer om våra utbildningar, vår pedagogiska idé och organisation, eller hur du kan engagera dig i Grit Academy? Tveka inte att höra av dig till oss!

Ledebursgatan 5, 211 55 MALMÖ
040-6153340
073-6970095
admin@gritacademy.se
Facebook
Instagram
LinkedIn