Slide

Välkommen till Grit Academy YH

Grit Academy är en yrkeshögskola i centrala Malmö. Vår unikhet stavas ”grit”, det vill säga: vi utbildar våra studerande i högt efterfrågade kompetenser för att de snabbt ska komma ut i arbetslivet, men vi fokuserar även på deras inre drivkraft och personliga utveckling. Stöd, utmaning, kunskap och rätt inställning är vårt recept för framgång. Vi söker Dig som är redo att ”walk the talk”, det vill säga gå den extra milen för att investera i din utveckling och framtid. Är du redo?

Hos oss får du

Genom att gå på Grit Academy får du en yrkeskompetens och en examen. Våra utbildningar är baserade på beprövande metoder och erfarenheter samt skräddarsydda efter arbetslivets behov, allt för att du ska få kunskap och redskap som banar vägen för framgång. Hos oss får du alltså:

UTBILDNING &
PERSONLIG UTVECKLING

KUNSKAP & BETEENDE

TANKEKRAFT & PASSION

B2B-Säljare Start hösten 2021

Strategisk Inköpare Start hösten 2022

Javautvecklare
Start hösten 2021

Webbutvecklare
inriktning e-handel
Start hösten 2021

Front end
webbutvecklare
Start hösten 2021

Preparandkurser
Start löpande

Vad betyder grit?

Grit är ett begrepp, myntat av den amerikanska forskaren och psykologen Angela Duckworth, som översätts till karaktärsstyrka på svenska. Det handlar om att talang och gener ofta är överskattat. Istället tittar man på vilka typer av beteenden som är framgångsrika i ett utvecklingsperspektiv. Det är den senaste forskningen inom detta fält som ligger till grund för Grit Academys verksamhet. Att inte ge upp, att kunna hantera nederlag, att sträva efter att lyckas är alla exempel på centrala delar i vad grit innebär.

Vad säger arbetslivet?

Våra undersökningar har visat att det finns en stor efterfrågan på personer med de kompetenser som Grit Academy erbjuder utbildningar inom. De företag vi pratat med har även berättat att de vill ha engagerade och motiverade medarbetare då dessa tar mer ansvar och presterar bättre i sitt arbete. Det är inte bara de företagsrepresentanter vi har pratat med som säger så. Till exempel Svenskt näringsliv rapporterar att företag utöver rätt yrkeserfarenhet upplever att bristen på personer med rätt attityd och engagemang utgör den vanligaste orsaken till svårigheter med att rekrytera (Rekryteringsenkäten, 2018).

Grit Academy har därför åtagit sig uppdraget att inte bara erbjuda de utbildningar arbetslivet efterfrågar utan också att utveckla en modell för att uppmuntra studenterna att utveckla sitt beteende. Oftast är det inte betygen som avgör vem som klarar sig bäst i arbetslivet – det handlar om att utveckla rätt mental inställning. Behovet av sådan personal kommer alltid finnas och Grit Academy ämnar möta just det behovet.

testimonial-4

Det låter klyschigt, men det är roligt att komma hit varje dag. Det är en utmaning, man lär sig något nytt varje dag, att våga, testa, utvecklas!

Moa

Här lär man sig mer om det riktiga livet. Våra föreläsare representerar arbetslivet och det känns som att vi kommer ha användning för det vi lär oss.

Kajsa

Jag är jättenöjd med mitt val. Det var det här jag ville ha: en utbildning som ger mig motivation och inspiration, som är varierande. Vi gör olika saker varje dag. Från första dagen kändes det jättebra och sen stannade den känslan kvar, blev starkare.

Gramoz

Jag tycker det är kul att se hur människor som inte alls känner varandra kommer varandra närmare. Utbildningen har en röd tråd, vilket gör att folk stannar kvar. För varje kurs kan jag känna att man får ny energi. Det är skönt att se fram emot kurserna.

Claudia

Grit Academy lever upp till mer än vad jag förväntade mig och att gå här har öppnat upp så många möjligheter. Jag har redan lämnat ut mitt CV och personliga brev på flera ställen och fått flera personer som har ringt mig och vill boka möte.

August

testimonial-3

Cover Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6 Slide 7 Slide 8 Slide 9 Slide 10 Slide 11 Slide 12 Slide 13 Slide 14 Slide 15 Slide 16 Slide 17

Följ oss på Instagram!