YH-flex

Utbildning till

YH-flex

YH-flex

– En snabb och flexibel väg till examen

YH-flex är en ny alternativ utbildningsform för dig som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en YH-utbildning. Tanken är att du med gedigen yrkeserfarenhet ska kunna ta examen på ett mer flexibelt och snabbare sätt.
Studietakt och utbildningens upplägg är individanpassat och kan därmed vara ett bra alternativ för den som vill kombinera studier med arbete.

 

Upplägget av utbildningen planeras i två delar.

Den första delen innebär att din reella kompetens bedöms. Det betyder att dina kunskaper, färdigheter och kompetenser bedöms för att se hur mycket du redan kan och vad du behöver lära dig mer. Om du inte har formell dokumentation som visar vad du kan, gör vi en särskild bedömning.

Den andra delen består av en individuellt anpassad kompletterande utbildning för att nå examen. Det innebär att du ska lära dig det som du inte kan och som är nödvändigt för att få examen. Du och din utbildningsledare planerar och dokumenterar din individuella studieplan. Du kan välja att läsa intensivt under en period eller lägre takt under en annan period.

Du kan tillgodoräkna dig både hela kurser och delar av kurser. Det betyder att du kan slippa läsa det som du redan kan och istället lägga tid på att lära dig nytt. Valideringen och den individuella kompletteringen kan anpassas efter dig och din yrkesroll.

Om du vill söka YH-flex ska du bedömas ha möjlighet att tillgodoräkna betydande del av utbildningen (ca 40-50%) och önska en individuell anpassning av den kompletterande delen.

Utbildningar som erbjuder YH-flex

 

Javautvecklare

Front End Webbutvecklare

Antagningsprocessen till YH-flex-utbildningar

Förkunskaperna för båda kurserna är:
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
• Engelska 6
• Matematik 2
• Programmering 1

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser som finns tillgängliga, så kommer en urvalsprocess att genomföras bland alla sökande som uppfyller dessa krav.

Ansökan

För att ansöka till någon av våra YH-flex-utbildningar fyller du i formulären nedan.

Tänk på att skicka in eventuella betyg och kursplaner från utbildningar du vill ha med i din validering samt intyg på arbete du utfört. Vi ber dig även bifoga en kompetenskartläggning som du kan ladda ner här.

Ansök till YH-flex

Sista ansökningsdag: 5 december 2023
Ort: Malmö och distans
Längd/omfattning: individuellt upplägg
Utbildningar: Javautvecklare och Frontend webbutvecklare
Ingen avgift: Utbildningen berättigar till studiemedel hos CSN